open-navfaktor-logo
search
U NEOM-u
Prijestolonasljednik Saudijske Arabije otkriva prvo luksuzno ostrvo Sindalah
Saudijski prijestolonasljednik Mohamed bin Salman otkrio je u ponedjeljak razvoj NEOM-ovog novog odredišnog ostrva Sindalah, što je još jedan potez koji odražava rast turističkog sektora Saudijske Arabije.
05.12.2022. u 13:23
get url
text
Saudijska Arabija, Sindalah
Saudijska Arabija, Sindalah

Sindalah, jedno od grupe ostrva koja će se razvijati u NEOM-u, prva je luksuzna otočna destinacija, koja se prostire na 840.000 kvadratnih metara.

Očekuje se da će ostrvo Sindalah kao glavna kapija prema Crvenom moru dočekati posjetitelje početkom 2024. godine, omogućavajući gostima da uživaju u širokom spektru luksuznih usluga, ponuda, nautičkih i prirodnih iskustava.

Predviđeno je da će projekat pomoći u otvaranju 3.500 radnih mjesta za sektor turizma i ugostiteljskih i rekreativnih usluga.

- Ovo je još jedan značajan trenutak za NEOM i veliki korak u ostvarenju svojih turističkih ambicija Kraljevine u okviru Vizije 2030. - rekao je o projektu prijestolonasljednik u izjavi koju je prenijela zvanična Saudijska novinska agencija (SPA) te dodao da će "Sindalah biti NEOM-ovo prvo luksuzno ostrvo i destinacija za jaht klub u Crvenom moru, pružajući slikovitu kapiju u Crvenom moru koja će postati najuzbudljivija i najatraktivnija turistička lokacija u regionu."

Ostrvo Sindalah ima za cilj da preoblikuje međunarodnu jahting scenu u glamuroznu i luksuznu, gdje će se nalaziti prestižna marina sa 86 vezova, koja će postati idealna destinacija za smještaj luksuznih plovila, dok će na morskim plutačama biti smještene superjahte.

Gostima će također pružiti različite mogućnosti smještaja, od 413 ultra premium hotelskih soba do 333 vrhunskih apartmana.

- Lux beach club, glamurozan jaht klub i 38 jedinstvenih kulinarskih ponuda pružit će neuporedivo iskustvo na Crvenom moru - dodaje se u saopćenju.

NEOM, navodi se u saopćenju, razvija ostrvo kako bi postalo vrhunska destinacija okružena zadivljujućim i raznolikim morskim okruženjem koje ima jedan od najlepših rezervata korala na svijetu.

Osim toga, Sindalah također želi postati popularna destinacija za golf, nudeći entuzijastima priliku da iskuse 5.920 metara na 70 terena svjetske klase.

- To će biti destinacija na kojoj će putnici moći iskusiti pravu ljepotu NEOM-a i Saudijske Arabije, iznad i ispod vode, čineći Sindalah budućnošću luksuznih putovanja - rekao je prijestolonasljednik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.