open-navfaktor-logo
search
Sud u Banjoj Luci
Prikazan u sudnici: Šta je pokazao tajni snimak trovanja šefice u Pedagoškom zavodu RS-a
U sudnici Okružnog suda u Banjoj Luci danas je pušten snimak sa kamere koju su prikriveni istražioci postavili u kancelariji Pedagoškog zavoda RS-a u Banjoj Luci zbog sumnje u trovanje pomoćnice direktora Slađane T.
26.06.2023. u 15:13
get url
text

VEZANI TEKST - Vještakinja na suđenju za trovanje šefice u Banjoj Luci: Smrtonosna doza za čovjeka je šest kilograma mravocida

Banjalučanki Nini Ninković (57) sudi se za pokušaj ubistva šefice Slađane T.

Optužnica Ninković tereti da je u periodu od 8. do 21. decembra 2022. godine u prostorijama Pedagoškog zavoda RS-a u Banjoj Luci, u namjeri da ubije Slađanu T., u kafu joj sipala otrovnu materiju koja može prouzrokovati smrt.

Tereti se da je prvo u dva navrata u kafu sipala sredstvo koje sadrži natrijev hipoklorit, koji se nalazi u sredstvima za čišćenje, dezinfekciju i izbjeljivanje, a koji oštećena nije popila zbog sumnjivog mirisa, da bi 21. decembra 2022. godine u šoljicu kafe koja se nalazila na radnom stolu oštećene stavila prah "mravocid žoharocid".

Na snimku se vidi optužena kako ulazi u kancelariju, te u kafu oštećene sipa materiju, za koju tužilaštvo tvrdi da je mravocid.

- Vidimo da optužena prilazi stolu i iz džepa vadi zelenu kesicu i sipa u šoljicu na stolu i miješa. Odlazi od stola i vraća se, te nakon toga izlazi - pojasnila je tužilac Sanja Guzina.

Osim ovoga, tužilaštvo je sudu predalo većinu materijalnih dokaza među kojima i zdravstvene nalaze oštećene Tanasić u kojima se između ostalog navodi da je koristila terapiju zbog stresa koji je preživjela.

Predate su i naredbe o tajnom praćenju i snimanju, kao i korištenju prikrivenih istražilaca, a tužilaštvo u ovom predmetu ima ukupno 64 materijalna dokaza.

Odbrana Nine Ninković prigovorila je većini dokaza jer tvrdi da su nezakoniti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.