open-navfaktor-logo
search
Pucnjava u Sarajevu
Priznao da je ubio Mehmeda Ramića: Određen pritvor Amelu Jašareviću i pomagačima
Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Amelu Jašareviću, zvanom Šaja, osumnjičenom za ubistvo Mehmeda Ramića u nedjelju navečer na raskrsnici u sarajevskom naselju Pofalići. 
15.12.2021. u 18:05
get url
text

Ovu informaciju za Faktor potvrdio je Omar Mehmedbašić, advokat osumnjičenog Jašarevića. 

Prema njegovim riječima, Jašarević je još tokom istrage dao iskaz da je pucao u oštećenog, a nakon ubistva je pozvao policiju i ostao na mjestu događaja. 

Osim Jašareviću, pritvor je određen i Edvinu Imamoviću te Igoru Zuki, koji su uhapšeni nakon ubistva Ramića, potvrdio nam je njihov advokat Zlatko Ibrišimović. 

Jašarević, kao i odbjegli Adel Kabaš, ranije Murtović, terete se da su direktni počinioci ubistva, počinjenog na bezobziran način, dok se Edvinu Imamoviću na teret stavlja pomaganje u ubistvu, a Igoru Zuki pomoć počiniocima nakon krivičnog djela.

VEZANI TEKST - Ubistvo na bezobziran način: Ko je pucao u Ramića, a ko pomogao Kabašu da pobjegne prema Crnoj Gori

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, kritične noći su se Kabaš i Imamović sa još jednom osobom vozili u plavom "golfu", a iza njih je u drugom "golfu", crne boje, bio Jašarević. U jednom trenutku pored njih je naišao "peugeot" u kojem je bio Mehmed Ramić.

Kada su stigli na raskrsnicu na Pofalićima, Imamović je svojim vozilom prišao Ramićevom vozilu, dok je Jašarević sa svojim autom bio iza njega. Došlo je do svađe koja je u jednom momentu eskalirala, te je Jašarević prišao svojim vozilom do Ramićevog i počeo pucati, a potom je zapucao i Kabaš.

Imamović i Kabaš su nakon toga pobjegli prema Lukavici, dok je Jašarević ostao na mjestu događaja, pozvao policiju i rekao da je on ubio Ramića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.