open-navfaktor-logo
search
Upao u nabujalu Bosnu
Pronađeno tijelo i drugog turskog radnika u mjestu Hanovi
Danas je na lokalitu Hanovi u rijeci Bosni pronađeno tijelo i drugog turskog radnika za kojim se tragalo danima, saznaje Faktor. Radnici su nesretnim slučajem upali u nabujalu rijeku Bosnu 8. novembra.
27.11.2021. u 11:32
get url
text

Tijelo nesretnog radnika u rijeci Bosni pronašli su pripadnici Specijalnog spasilački tima turskog Ureda za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama (AFAD) u Općini Žepče, jutros u 10.45. 

Kako je rečeno iz Operativnog centra, tijelo radnika, državljanina Turske inicijala O. P., pronašli su pripadnici specijalnog spasilačkog tima Ureda za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama Republike Turske (AFAD).

Spasioci su od jučer pretraživali dio terena na kojem su vjerovali da se nalazi drugi od dvojice radnika turske firme koji su pali u nabujalu rijeku Bosnu.

Naime, dvojica radnika turske kompanije bila su angažirana za osiguravanje gradilišta autoceste na Koridoru Vc, pali su 8. novombra popodne u nabujalu rijeku Bosnu nedaleko od Žepča u središnjem dijelu BiH nakon čega je za njima organizirana potraga.

Nesreća se dogodila iza 14 sati na lokalitetu Kahrimani kod Begovog hana u Žepču. 

Više informacija bit će poznato kasnije danas. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.