open-navfaktor-logo
search
Sud u Tuzli
Prvostepeno osuđen bivši direktor Službe za zapošljavanje TK, zabranjen mu rad na odgovornim pozicijama
Općinski sud u Tuzli donio je osuđujuću prvostepenu presudu u krivičnom postupku protiv bivšeg direktora Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona Senada Muhamedbegovića.
18.08.2023. u 20:53
get url
text

VEZANI TEKST - Potvrđena optužnica protiv Senada Muhamedbegovića, bivšeg direktora Službe za zapošljavanje TK

On je osuđen zbog počinjenja krivičnog djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja. 

- Sud je imenovanom izrekao uvjetnu osudu, kojom je utvrđena kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci, a koja se neće izvršiti ukoliko optuženi za vrijeme od dvije godine po pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo.

Sud je Senadu Muhamedbegoviću izrekao i sigurnosnu mjeru zabrane obavljanja rukovodećih službenih i drugih odgovornih dužnosti u organima uprave, javnim ustanovama i preduzećima u BiH u trajanju od jedne godine - saopćeno je iz Općinskog suda u Tuzli.

Podsjetili su da je Muhamedbegović optužen da je, obavljajući funkciju direktora Službe za zapošljavanje TK, u oktobru 2018. godine postupao suprotno interesima službe i odredbama Pravilnika o radu, te bez raspisivanja javnog konkursa jednoj osobi pribavio korist u vidu zapošljavanja na neodređeno vrijeme.

- Radi se o prvostepenoj presudi, koja nije pravosnažna i na koju stranke imaju pravo žalbe - napomenuli su iz ovog suda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.