open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Razbijena stakla na još jednoj pekari Manja u Sarajevu
Razbijena su stakla na još jednoj pekari Manja u Sarajevu. Kako je za Faktor potvrđeno u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo, tokom protekle noći prijavljeno im je oštećenje na pekari u ulici Koševo, a jutros je na mjestu događaja uviđajna ekipa MUP-a.
23.12.2023. u 09:01
get url
text

{$galerijaFotografija}

Kako su dodali, počinilac je zasad nepoznat, a više informacija bit će poznato nakon uviđaja. Na mjestu događaja može se vidjeti da su polupana stakla na ulaznim vratima i izlogu pekare.

Prije dva dana, izlog pekare Manja u Džamijskoj ulici u Hrasnom u Sarajevu razbijen je i poliven crvenom farbom. Također, na izloge iste pekare u naselju Čengić Vila i u ulici Koševo u Sarajevu bačena je tada crvena farba.

Vlasnik pekare Manja Saša Trivić izazvao je prije toga revolt i žestoke reakcije u javnosti nakon što je učestvovao u raspravi na društvenoj mreži X u kojoj je na gnusan način spomenuo Srebrenicu.

VEZANI TEKST - Izlog pekare Manja u Sarajevu razbijen i poliven crvenom farbom

Trivić je i ranije imao uvredljive, huškačke, nacionalističke komentare na društvenim mrežama u kojima je glorifikovao ratne zločince, pa su korisnici nerijetko pozivali na bojkot njegovih proizvoda, nakon čega se redovno izvinjavao. I ovaj put je svoj ogavni komentar pokušao relativizirati, napisavši kako "nije bio dovoljno pametan da ne odgovori na provokaciju i da nije razmišljao o drugačijem tumačenju onoga što je napisao". No u javnosti je njegov novi ispad naišao na brojne žestoke reakcije i pozive na bojkot proizvoda njegove pekare, na koji su, između ostalog, pozvala i udruženja žrtava genocida u Srebrenici.

IMG_20231223_085608.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.