open-navfaktor-logo
search
Reakcije
Izlog pekare Manja u Sarajevu razbijen i poliven crvenom farbom
Izlog pekare Manja u Džamijskoj ulici u Hrasnom u Sarajevu razbijen je i poliven crvenom farbom.
21.12.2023. u 08:18
get url
text

Također, na izloge iste pekare u naselju Čengić Vila i u ulici Koševo u Sarajevu bačena je crvena farba.

Glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić za Faktor je kazala da su radnici pekare Manja u Hrasnom jutros po dolasku na posao policiji prijavili oštećenje na dva staklena portala na pekari. Dodala je da su policajci MUP-a KS izašli na uviđaj nakon kojeg će biti poznato više detalja o događaju. Krivično djelo je, kako je kazala, okvalifikovano kao oštećenje tuđe stvari.

Vlasnik pekare Manja Saša Trivić izazvao je ovih dana revolt i žestoke reakcije u javnosti nakon što je učestvovao u raspravi na društvenoj mreži X u kojoj je na gnusan način spomenuo Srebrenicu.

VEZANI TEKST - Vlasnik pekare Manja, opet: U Srebrenici smo trenirali za vas, spremite se!

Trivić je i ranije imao uvredljive, huškačke, nacionalističke komentare na društvenim mrežama u kojima je glorifikovao ratne zločince, pa su korisnici nerijetko pozivali na bojkot njegovih proizvoda, nakon čega se redovno izvinjavao. I ovaj put je svoj ogavni komentar pokušao relativizirati, napisavši kako "nije bio dovoljno pametan da ne odgovori na provokaciju i da nije razmišljao o drugačijem tumačenju onoga što je napisao". No u javnosti je njegov novi ispad naišao na brojne žestoke reakcije i pozive na bojkot proizvoda njegove pekare, na koji su, između ostalog, pozvala i udruženja žrtava genocida u Srebrenici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.