open-navfaktor-logo
search
Povoljno poslovanje
Rekordan iznos poticaja privredi Zeničko-dobojskog kantona
Vlada Zeničko-dobojskog kantona pod predsjedavanjem premijera Nezira Pivića na redovnoj sjednici odobrila je Program poticaja privredi Ministarstva privrede ZDK.
09.02.2024. u 12:08
get url
text
Zeničko - dobojski kanton
Zeničko - dobojski kanton

Ponovo se radi o rekordnom iznosu od 9,4 miliona maraka. Za poslovne zone i tržnice planirano je 4,7 miliona maraka, dok je za preduzetništvo, sajmove, mala i srednja preduzeća, turizam, zanate, startupe i IT odobreno 4,7 miliona maraka.

- Sa porastom od 14,5 posto u odnosu na prošlu godinu, koja je također bila rekordna u smislu poticaja privredi našeg kantona, mi smo nastavili sa trendom jačanja Programa poticaja privredi. Naš cilj i dalje ostaje kreirati što povoljniji ambijent za poslovanje i tako podići konkurentnost privrede Zeničko-dobojskog kantona na još viši nivo. U tom smislu, i ove godine izdvajamo rekordan iznos sredstava u tu svrhu. Privreda našeg kantona je pokretač razvoja privrede Bosne i Hercegovine, i naše opredjeljenje je da to tako i ostane - izjavio je Samir Šibonjić, ministar Privrede ZDK.

Šibonjioć je istakao kako raduje činjenica da je Vlada ZDK u odnosu na prošlu godinu puno ranije donijela potrebne odluke, to će značiti da će i sredstva planirana Programom poticaja biti ranije operativna i da će privrednici i radnici, ali i cijela privreda, brže osjetiti rezultate programa, navodi se u saopćenju Vlade ZDK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.