open-navfaktor-logo
search
Prijedor
Šest osoba uhapšeno zbog razbojništva nad državljanima Turske
Uhapšeni su zbog sumnje da su državljanima Turske oteli  torbe sa odjećom, novčanike sa ličnim dokumentima i novcem u iznosu od 2.000 eura, dva mobitela i ručni sat 
22.05.2019. u 13:21
get url
text

Policajci Policijske uprave Prijedor uhapsili su šest osoba koje se sumnjiče za razbojništvo nad T. A., A. Y., A. I. C. i A. S., državljanima Republike Turske, koje je počinjeno na području Omareske kod Prijedora.

Slučaj je policiji prijavljen prije dva dana, nakon čega je policija, pod nadzorom prijedorskog Okružnog tužilaštva, poduzela  sve neophodne mjere i radnje kako bi otkrila razbojnike.

Uhapšeni su B. M. (24) iz Bosanskog Novog, K. M. (35) iz Prijedora, K. M. (28) iz Prijedora, K. Lj. (30) iz Prijedora, I. M. (31) iz Prijedora, i G. D. (51) iz Banje Luke.

- Na osnovu izvršene kriminalističke obrade nad navedenim osobama, te prikupljenim materijalnim dokazima, utvrđeno je da je prema unaprijed stvorenoj namjeri da sebi pribave materijalnu korist, osoba G. D. je u nedjelju u večernjim satima svojim taksi vozilom, prevezao oštećene iz Banje Luke na područje Omarske, gdje ih je dalje preuzeo B. M., koji ih potom svojim motornim vozilom prevozi do mjesta Previja, grad Prijedor. Dolaskom na planirano mjesto, osobe K. M., K. M., K. Lj. i I. M. čekaju oštećene, te im uz upotrebu sile i pod prijetnjom, a sve u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, uzimaju torbe sa odjećom, novčanike sa ličnim dokumentima i novcem u iznosu od 2.000 eura, dva mobilna telefona i ručni sat - navodi se u saopćenju PU Prijedor.

Po naredbi Okružnih sudova u Prijedoru i Banjoj Luci, policija je pretresla stanove i pomoćne objekte koje koriste osumnjičeni, te tom prilikom pronašla i oduzela predmete koji će poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku.

Svi osumnjičeni za počinjeno razbojništo predati su tužiocu prijedorskog Okružnog tužilaštva na dalje postupanje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.