open-navfaktor-logo
search
Uoči "sporne situacije"
Slučajevi X objavili snimak policijske potjere u Mostaru
Ekipa "Slučajeva X" Hayat TV-a protekle subote u večernjim satima snimala je emisiju u Mostaru. Tada se dogodila policijska intervencija koja je izazvala veliku pažnju javnosti, a koja je, već sada, predmet istrage.
12.04.2021. u 16:18
get url
text

Naime, te noći policijska patrola u jednoj od ulica primijetila je nepoznatu mušku osobu koja je držala nepoznati "predmet" u ruci, te se dala u bijeg kada je primijetila policiju.

VEZANI TEKST - Policajci sa snimka udaljeni sa dužnosti, mogli bi i krivično odgovarati

Tada je krenula potjera za nepoznatim muškarcem koji je bježao između zgrada.

U potjeru se uključilo više patrola. Jedan od policajaca je tokom potjere pao, pocijepao službene pantalone te zadobio povrede na rukama.

Nakon određenog vremena ispred ulaza jedne zgrade čulo se da je policija zatekla nepoznatog muškarca koji je, kako su mu kasnije policajci saopćili, odgovarao opisu, te se snimatelj Hayata, koji je bio prilično udaljen od te lokacije, zaputio prema tom ulazu.

Snimatelj je došao na lokaciju, nakon nastanka spornog snimka s nadzorne kamere što se vidi i na snimku. Dakle, kada je policija rekla muškarcu da ustane i kada su ga sproveli do službenog kombija, objavio je Hayat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.