open-navfaktor-logo
search
Amerika
Srbijanska manekenka teško povrijeđena na imanju milijardera
Simona Andrejić prilikom vožnje na žičari, na Čuovom luksuznom privatnom imanju nadomak New Yorka velikom brzinom udarila u drvo, a od siline udarca zakucala se za platformu, 50 metara iznad zemlje, gdje je bespomoćno visila skoro dva sata. 
21.08.2019. u 19:07
get url
text

Srbijanska manekenka Simona Andrejić (25) koja već godinama živi i radi u Americi, teško je povrijeđena u nesreći na mini žičari na imanju vijetnamskog milijardera China Chua (53), zbog čega se sada kreće u invalidskim kolicima, piše američki dnevnik New York Post, prenose mediji u Srbiji. 

List piše da se manekenka prilikom vožnje na žičari, na Chuovom luksuznom privatnom imanju nadomak New Yorka velikom brzinom udarila u drvo. Simonu je silina udarca zakucala za drvenu platformu, 50 metara iznad zemlje, gdje je bespomoćno visila skoro dva sata, sve dok je hitne službe nisu spasile, navodi list na svom portalu PageSix.

Američki spasioci su utvrdili da je Simona Andrejić polomila karlicu na nekoliko mjesta i da joj je hitno potrebno ušivanje ruke, pa je prebačena u lokalnu bolnicu, a potom helikopterom u Yale New Haven bolnicu, jednu od najpoznatijih u Sjedinjenim Državama.  Chu je, kako piše američki list, poslije nesreći obećao manekenki da će se "pobrinuti za sve", pa ju je smjestio u hotel sa pet zvjezdica i dao joj luksuzni automobil za redovne vožnje na brojne ljekarske preglede.

Odnosi su zahladnjeli kada je milijarder ponudio Andrejić nagodbu uz odštetu od nekoliko hiljada dolara mjesečno tokom ove godine. Kada je ona to odbila, jer troškovi liječenja ovako teških povreda u Americi daleko prevazilaze tu sumu, Chu joj je navodno zaprijetio da će joj uskratiti i njegu i hotel. Odmah nakon toga Simona se iselila iz hotela. Kada su američki novinari pozvali milijardera radi komentara on je spustio slušalicu, a njegov advokat nije želeo da komentira slučaj.

Chin Chu je vijetnamski biznismen, bivši direktor američke multinacionalne kompanije "Blackstone" koji sada vodi investicionu kompaniju CC kapital.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.