open-navfaktor-logo
search
Mimo cijelog svijeta
Srbijanski tabloidi: Ukrajina napala Rusiju!
Dok cijeli svijet osuđuje djelovanje Rusije u Ukrajini i najavljuje sankcije nakon što je njen predsjednik Vladimir Putin formalno priznao dvije separatističke regije na istoku Ukrajine, za to vrijeme srbijanski tabloidi pišu kako je "Ukrajina napala Rusiju".
22.02.2022. u 10:57
get url
text

To je i bukvalno naslov glavnog teksta na provučićevskom Informeru, koji piše kako "u Donbasu bombe padaju na civile", i da su "Ukrajinci granatirali granični punkt koji se nalazi unutar Rusije".

"Ukrajina napala Rusiju, svijet na ivici velike katastrofe", također navodi i Alo.

Ipak, najdalje je otišao Srpski telegraf, koji situaciju dovodi u vezu sa Balkanom, pa tako piše kako su "Britanci u neviđenoj panici" jer će Putin doći na Balkan.

"Putin šalje vojsku da spoji Srbiju i Srpsku", piše ovaj tabloid.

Presjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom eskalacije krize na istoku Evrope je kazao kako je "zabrinut".

- Naša pozicija nije laka. Politički pritisci na Srbiju zbog odluke predsjednika Rusije Vladimira Putina bit će sve veći. Samo ono što sam doživio u posljednja tri dana potvrđuje moje riječi. Slijedi nam nimalo jednostavan period za Srbiju. Izdao sam nalog Vojsci Srbije, kao vrhovni komandant, da u svakom trenutku budu pripremljeni na najbolji mogući način. Nastavljamo da kupujemo ono što je najbolje za odbranu zemlje - izjavio je Vučić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.