open-navfaktor-logo
search
Naređena obdukcija
Studentski centar Nedžarići: Tahirović ubio Škrijelja sa više uboda nožem u grudni koš
Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik Uprave policije Kantona Sarajevo, potvrdio je na konferenciji za novinare da su policijski službenici MUP-a KS sinoć, 10 minuta poslije ponoći, uhapsili osumnjičenog za jučerašnje ubistvo Almira Škrijelja u Studentskom domu u Nedžarićima.
21.02.2020. u 10:01
get url
text

Nakon hapšenja osumnjičeni je smješten u prostorije za zadržavanje MUP-a KS. On će tokom dana biti ispitan u policiji, nakon čega će biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

- Detaljnije informacije ne mogu iznositi u ovom momentu. Najbitnije je da je potraga okončana uspješno i da je osumnjičeni uhapšen - rekao je Hadžiabdić.

Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo, izjavila je da je "osumnjičeni Sead Tahirović nanio više povreda nožem u predjelu grudnog koša A. Š., nakon čega je on i preminuo".

- Po okončanju uviđaja kojim je rukovodila dežurna kantonalna tužiteljica naređena je obdukcija tijela nakon čega ćemo znati šta je tačno uzrok smrti. Nakon ispitivanja u MUP-u KS osumnjičeni će u zakonskom roku od 24 sata biti predat u nadležnost Tužilaštva KS na dalje postupanje i nakon što ga ispita postupajuća tužiteljica, odlučit će o daljim mjerama. O motivima ubistva u ovoj fazi istrage prerano je govoriti - kazala je Bavčić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.