open-navfaktor-logo
search
Tinejdžeri iz Irske
Tragedija na ekskurziji: Maturant pronađen mrtav, njegov drug umro od šoka
Dvojica tinejdžera iz Irske umrli su u roku od nekoliko sati jedan poslije drugog, dok su bili na ekskurziji u Grčkoj kako bi proslavili završetak ispita.
03.07.2023. u 22:58
get url
text

Max Wall i Andrew O'Donnell, obojica osamnaesotogodišnjaci, diplomirali su ove godine na koledžu i otputovali na grčko ostrvo Ios.

Tokom subotnjeg noćnog izlaska, Andrew se odvojio od prijatelja dok su se vraćali do njihovog smještaja i prijavljen je kao nestao. Njegovo tijelo je pronađeno oko 9.20 ujutro narednog dana na kamenju u polju, a tragovi su ukazali da se okliznuo i udario glavom.

Vjeruje se da se Max, koji ima historiju srčanih problema, srušio u blizini ostrvske luke tog popodneva nakon što je čuo za smrt svog prijatelja. Uprkos svim naporima ljekara, kasnije je u bolnici proglašen mrtvim.

Lokalna policija potvrdila je da su u toku dvije istrage o smrtnim slučajevima tinejdžera koji su pronađeni mrtvi u razmaku od nekoliko sati.

- Shvatamo da je Max koji je pronađen mrtav u luci imao historiju srčanih problema. Prijatelji koji su bili s njim naveli su da se srušio kada je čuo za smrt Andrewa. Bili su bliski - naveo je jedan lokalni policajac, piše Mirror.

Tijela oba tinejdžera bit će poslata u luku Pirej, izvan Atine, gdje se očekuje obdukcija.

- Obdukcije će nam reći više, iako trenutno isključujemo bilo šta sumnjivo - rekao je izvor na ostrvu.

Direktor škole je rekao da je grupa drugova iz razreda koja je bila sa njima na odmoru apsolutno traumatizovana i da je na putu kući. Škola je otvorena, otvorena je knjiga saučešća i dostupna je podrška onima kojima je potrebna, dodao je direktor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.