open-navfaktor-logo
search
Krivi mu mediji
Trump zbog kritika odustao od namjere da samit G7 održi u vlastitom odmaralištu u Miamiju
Potražit ćemo neko drugo mjesto, moguće je da to bude kompleks Camp David. Hvala vam, poručio je Trump
20.10.2019. u 10:12
get url
text

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump odustao je od plana da naredni samit lidera Grupe G7 održi u vlastitom golf kompleksu Doral u Miamiju.

-Mislio sam da činim dobru stvar za našu državu time što bi iskoristio Trump National Doral u Miamiju za održavanje samita G7 - napisao je Trump na Twitteru i ukazao na veličinu kompleksa i blizinu Međunarodnog aerodroma Miami.

Bijela kuća je u četvrtak saopćila da će se samit G7 u junu naredne godine održati u Trumpovom odmaralištu u Miamiju, nakon čega su američka opozicija i mediji oštro kritikovali Trumpa za miješanje privatnih i državnih poslova.

Demokratski zastupnik Jerry Nadler, predsjedavajući Odbora za pravosuđe, rekao je da će istražiti "najbahatiji" primjer kako je Trump prekršio klauzulu ustava koja zabranjuje američkim državnim dužnosnicima da zarad funkcija dobivaju određene ekonomske koristi.

Ističući kako je bio spreman da skup G7 ugosti u vlastitom odmaralištu bez profita i troška po SAD, Trump je kazao da su neprijateljski nastrojeni mediji i njihovi demokratski partneri poludjeli na to.

-Više ne razmatramo Trump National Doral kao lokaciju za samit G7. Potražit ćemo neko drugo mjesto, moguće je da to bude kompleks Camp David. Hvala vam - poručio je Trump.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.