open-navfaktor-logo
search
Nagrada
Turkish Airlines osmi put proglašen najboljim evropskim avioprijevoznikom
Aviokompanija Turkish Airlines proglašena je najboljim evropskim avioprijevoznikom osmu godinu zaredom od agencije za ocjenu zračnog prometa Skytrax, saopćio je turski nacionalni prijevoznik.
21.06.2023. u 12:36
get url
text

Kompanija je također dobila nagrade za najbolji catering u poslovnoj klasi, najbolji catering u ekonomskoj klasi, najbolji avioprevoznik u južnoj Europi i najbolje sjedište u ekonomskoj klasi u Evropi na World Airline Awards.

Anketa je uključivala odgovore više od 20 miliona kupaca više od 100 nacionalnosti.

- Ova nagrada jača vodeći položaj našeg nacionalnog prevoznika u sektoru. Nastavit ćemo poboljšavati naše standarde usluga i pružiti najbolje moguće iskustvo našim gostima - rekao je izvršni direktor Turkish Airlinesa Bilal Eksi.

Nagrade, poznate kao "Oscari vazduhoplovne industrije", objavljene su na događaju održanom u Muzeju zrakoplovstva i svemira u Parizu.

- Bila je ovo fantastična godina za Turkish Airlines u pogledu nagrada, a osvojiti glavnu nagradu kao najbolji evropski zračni prijevoznik osmi put je izvanredan uspjeh - rekao je Edward Plaisted, izvršni direktor Skytraxa.

Na dodjeli nagrada, Qatar Airways je 2023. godine izgubio titulu najboljeg svjetskog zračnog prijevoznika od Singapore Airlinesa i zauzeo drugo mjesto.

Turkish Airlines popeo se za jedno mjesto i postao šesti najbolji svjetski avioprijevoznik u konkurenciji više od 325 aviokompanija uključenih u rezultate istraživanja.

Turkish Airlines rangiran je kao osmi najjači svjetski brend avioprijevoznika, prema istraživanju koje je u maju provela kompanija za vrednovanje i strateško savjetovanje Brand Finance.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.