open-navfaktor-logo
search
Goražde
Tužilaštvo BPK naložio istragu u slučaju postavljanja kamera u ženske toalete
Postupajući tužilac Tužilaštva Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde donio je naredbu o provođenju istrage protiv osumnjičenog A. Č. iz Goražda zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašteno optičko snimanje.
30.08.2023. u 14:29
get url
text

VEZANI TEKST - Monter centralnog grijanja postavljao kamere u ženske toalete, sve otkriveno slučajno

- Postoje osnovi sumnje da je Ahmed Čovčić iz Goražda u ženskim toaletima u dva privredna društva i toaletima u privatnim kućama na skrivena mjesta postavljao kamere za snimanje sa SD-karticom, u namjeri da snimi obnažene intimne dijelove tijela ženskih osoba koje su koristile toalet, iako je bio svjestan da će navedenim radnjama snimiti druge osobe bez njihovog pristanka - informacija je Tužilaštva BPK Goražde.

Pretresom objekata koje je koristio osumnjičeni pronađeni su i izuzeti predmeti koje je koristio za potrebe snimanja, izuzeti su telefoni i laptopi, a iz Tužilaštva navode da nije poznato da li je bilo kakav sadržaj, odnosno nastali snimci distribuiran bilo gdje i u koje svrhe.

Tužilac je naredio vještačenje oduzetih predmeta, uzimanje izjava osoba u svojstvu svjedoka oštećenih, prikupljanje ostalih materijalnih dokaza, ali i poduzimanje drugih istražnih radnji koje su neophodne u cilju razjašnjenja ovog krivičnog djela. Istragu u ovom predmetu provode pripadnici MUP-a BPK Goražde pod nadzorom Tužilaštva BPK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.