open-navfaktor-logo
search
Čeka se sud
Tužilaštvo KS: Predložen pritvor za Benjamina Spahovića
Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora Benjaminu Spahoviću koji je u petak veče na Drveniji vozilom udario 17-godišnjeg Orhana Tanovića, sina bh. oskarovca Danisa Tanovića.
13.02.2022. u 18:08
get url
text

VEZANI TEKST - Benjamin Spahović "porscheom" udario tinejdžera

Ovu informaciju za Faktor je potvrdila Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS. Ona je dodala da se odluka suda očekuje u naredna 24 sata.

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva, zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze u zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Podsjetimo, nesreća u kojoj je dječak zadobio teške i po život opasne povrede, dogodila se u petak u 20:55 sati. Povrijeđeni 17-godišnjak nakon nesreće je odmah prebačen u KCUS, gdje je zadržan na Klinici za neurohirurgiju.

Spahović je sinoć oko 18 sati predat u nadležnost Tužilaštva, a kako je ranije saopćeno iz MUP-a KS, alkotestiranjem i brzim skriningom utvrđeno je da nije bio pod utjecajem alkohola ili narkotika.

VEZANI TEKST - Oglasio se bh. oskarovac: Danis Tanović zahvalio svima koji su pomogli da se spasi njegov sin Orhan

Nezvanično se moglo čuti da je uzrok nesreće neprilagođena brzina. "Porsche", kojim je upravljao Spahović, navodno se velikom brzinom kretao iz pravca Skenderije prema Bistriku, a pješaka je udario nakon što je naglo skrenuo kako bi obišao trolejbus koji se zaustavio na Drveniji.

Danas se putem svog Instagram profila obratio i Danis Tanović i zahvalio se svima koji su pomogli da se spasi život njegovog sina Orhana.

- Hvala vam svima koji ste uz nas u ovom teškom trenutku. Hvala policajcu koji se zadesio na mjestu nesreće i odmah zatražio pomoć, hvala Hitnoj pomoći na brzoj intervenciji, hvala osoblju KUM-a i svim doktorima koji su pomogli da Orhan preživi prve kritične trenutke. Nadamo se da će Orhan biti dobro i da će nam se uskoro vratiti. Čuvajte, volite i pazite svoje bližnje – napisao je Tanović.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.