open-navfaktor-logo
search
Obimne provjere
Tužilaštvo TK: U toku istraga o događajima prije, tokom i nakon trostrukog ubistva u Gradačcu
Istražni timovi MUP-a Tuzlanskog kantona (TK) po nalogu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva TK obavljaju obimne operativne i istražne radnje koje se odnose na događaje prije, tokom i nakon trostrukog ubistva i pokušaja ubistva tri osobe u Gradačcu u petak 11. avgusta, saopćeno je iz Tužilaštva TK.
14.08.2023. u 09:37
get url
text

Podsjećamo, krvavi pir koji je u petak u Gradačcu počinio Nermin Sulejmanović, rezultirao je sa tri ubijene i tri ranjene osobe. Sulejmanović je na kraju počinio samoubistvo. Prethodno je nevjenčana supruga Nizama Hećimović prijavila Sulejmanovića za nasilje u porodici te je s njihovom kćerkom otišla da živi kod svoje rodbine.

- U određene provjere su uključene i druge policijske agencije. Policijski istražitelji obavljaju detaljne istražne radnje i rade na dokumentovanju različitih segmenata vezanih za pomenute događaje, a Tužilaštvu još nisu dostavljeni pojedinačni izvještaji i prateći materijalni dokazi. Do dostavljanja izvještaja i materijalnih dokaza, njihove analize i donošenja tužilačkih odluka, Tužilaštvo nije u mogućnosti i ne može iznositi u javnost bilo kakve detalje i informacije o svakoj pojedinačnoj provjeri i istražnoj radnji koje se obavljaju - novodi se u saopćenju Tužilaštva TK.

Naročito ne mogu i neće, kako dodaju, odgovarati na različite neprovjerene informacije i senzacionalističke objave pojedinih medija i na upite vezane za takve objave koje nanose nemjerljivu štetu društvu u cjelini i samom daljem toku istrage.

Danas će se održati sastanak operativne istražne grupe tužilaca i ovlaštenih službenih osoba agencija za provođenje zakona i dogovoriti dalje smjernice u rasvjetljavanju svih okolnosti koje su prethodile i koje se odnose na pomenute događaje.

Također, dodaju iz Tužilaštva TK, danas će se održati sastanak Ureda glavnog tužioca i menadžmenta Uprave policije MUP-a TK na kojem će se ocijeniti i analizirati postupanje institucija u vezi sa prijavljenim krivičnim djelom nasilja u porodici povodom konkretnog slučaja, kao i ostalih slučajeva nasilja u porodici i drugih oblika nasilničkog ponašanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.