open-navfaktor-logo
search
Prijedlog sudu
Tužilaštvo traži jednomjesečni pritvor za Almira Čehajića Batka
Postupajuća tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo predložila je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Almiru Čehajiću Batku.
22.10.2020. u 08:55
get url
text

Pritvor je, kako je potvrdila glasnogovornica Tužilaštva Azra Bavčić, predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Osumnjičeni Davor Gaj ispitan je u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) i u toku dana bit će predat u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo. 

VEZANI TEKST - SIPA uhapsila voditelja Almira Čehajića Batka

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo uhapsili su prije dva dana voditelja Almira Čehajića Batka.

SIPA je jučer uhapsila Davora Gaja, Čehajićevog saradnika. On je uhapšen na Sarajevskom aerodromu nakon što se vratio iz Turske u BiH.

On je odgovorna osoba u firmi City Otvorena mreža d.o.o. u sklopu koje je djelovala emisija "Udri muški" koju je vodio Čehajić.

Sumnja se da je počinjenjem krivičnih djela ostvarena nezakonita imovinska korist veća od 600.000 maraka, a da je "Otvorena mreža" oštećena za više od 50.000 KM.

Čehajiću i Gaju se na teret stavljaju malverzacije u vezi sa prikupljanjem novca koji je trebao biti za liječenje bolesnika i transplantaciju organa osobama iz BiH u inostranstvu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.