open-navfaktor-logo
search
Savez za pobjedu
Tužilaštvo treba da riješi ubistvo, a ne da saslušava novinare
Nema nikakve potrebe da Tužilaštvo poziva Vaskovića na saslušanje, jer je on mjesecima pisao o ovom ubistvu, iznoseći brojne dokaze koji ukazuju na to da je vrh Ministarstva unutrašnjih poslova RS umiješan u ovaj zločin
11.10.2018. u 19:17
get url
text

Povodom poziva novinaru-blogeru Slobodanu Vaskoviću na saslušanje u Tužilaštvo RS-a u svojstvu svjedoka, a povodom njegovih objava vezanih za ubistvo Davida Dragičevića, iz Saveza za pobjedu oglasili su se saopćenjem za javnost.

Saopćenje SZP-a prenosimo u cijelosti:

Savez za pobjedu smatra da nema nikakve potrebe da Republičko javno tužilaštvo poziva novinara-blogera Slobodana Vaskovića na saslušanje u svojstvu svjedoka u ovom predmetu, jer je Vasković mjesecima pisao o ovom ubistvu, iznoseći brojne dokaze koji ukazuju na to da je vrh Ministarstva unutrašnjih poslova RS umiješan u ovaj zločin.

Savez za pobjedu poziva Republičko javno tužilaštvo da što prije provjeri Vaskovićeve navode. Podsjećamo da Vasković mjesecima piše i iznosi dokaze o ubistvu Davida Dragičevića, a da Republičko javno tužilaštvo i dalje ćuti o ovom zločinu i ne odgovara ni na jedno pitanje koje im je upućeno. 

Republičko javno tužilaštvo ne treba da saslušava novinare niti da ih privodi. Republičko javno tužilaštvo treba konačno da kaže ko je i zašto ubio Davida Dragičevića. Ukolio to ne urade, a rokovi za to su davno istekli, postaće direktni saučesnici u ubistvu Davida Dragičevića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.