open-navfaktor-logo
search
Izvještaj MUP-a KS
U Ilijašu gorjela pilana, na Stupskom brdu kuća
U Kantonu Sarajevo u posljednja 24 sata zabilježena su tri požara u kojima je nastupila materijalna šteta, a povrijeđenih nije bilo.
02.05.2022. u 14:09
get url
text

U noći sa subote na nedjelju, oko 1.15 sati, u ulici Bosanski put u Ilijašu, došlo je do požara u firmi "HMK- Promet" d.o.o.

- Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici i ekipa Profesionalne vatrogasne brigade Ilijaš, koji su požar lokalizirali u 00.40. Tom prilikom nastupila je materijalna šteta, dok povrijeđenih nije bilo- saopćio je MUP KS.

Drugi požer, također u Ilijašu, izbio je jučer u 9.30 u ulici Mrakovo bb. Gorjela su ulazna vrata na kuće u izgradnji, vlasništvo M. A. iz Vogošće, na kojima je tom prilikom pričinjena šteta.

- Obaviješten je dežurni tužilac koji je zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo oštećenje tuđe stvari naložio obavljanje uviđaja - naveli su iz MUP-a KS.

Oko 14. 15 sati jučer, u ulici Stupsko brdo, općina Ilidža, došlo je do požara na kući nepoznatog vlasnika. Požar je, prema informaciji iz MUP-a KS, lokaliziran u 15.55 sati.

- Dežurni kantonalni tužilac je naložio da se lice mjesta osigura do pronalaska vlasnika kuće, a uviđaj izvrši u prisustvu vještaka protivpožarne zaštite i uviđajne ekipe MUP-a KS - naveli su iz sarajevske policije.

Kako dodaju, rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju sva tri slučaja se nstavlja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.