open-navfaktor-logo
search
Velika nesreća
U izgorjelom brodu ronioci našli 25 tijela
Brod Conception dug 22 metra za ronilačke izlete potonuo je 20 metara od otoka Santa Cruza
03.09.2019. u 08:55
get url
text
Brod Conception
Brod Conception

Nakon što je potonuo brod u blizini otoka u južnoj Kaliforniji, koji se zapalio, ronioci su pronašli 25 tijela, a devet osoba se vodi kao nestalo, prenose američki mediji.

Brod Conception dug 22 metra za ronilačke izlete potonuo je 20 metara od otoka Santa Cruza, dok su vatrogasci pokušavali ugasiti požar u kojemu je u ponedjeljak izgorio trup broda. Službenih potvrda o pronađenih 25 tijela još nema, a vijest su prenijeli CBS News i novinska agencija Associated Press, pozivajući se na izjave šefa obalne straže.

Američki mediji pišu da su četiri tijela spasioci pronašli nedaleko od olupine broda. Pretpostavlja se da je tridesetak putnika spavalo u trenutku izbijanja požara te je ostalo zarobljeno u brodu, dok su članovi posade spašeni. Na brodu je bilo 39 ljudi, ali je pet članova posade skočilo u more i spasila ih je jedrilica koja se našla u blizini, rekla je Monica Rocheste iz obalne straže na press konferenciji u Oxnardu, u Kaliforniji.

Spasilačka služba je poslala velik broj ljudi i područje pretražuju ronioci uz pomoć helikoptera. Obalna straža je primila poziv broda u pomoć, kazala je, napominjući da je "brod bio potpuno ispravan".

-Vatra je bila tako jaka da se ni nakon gašenja nismo mogli popeti na brod i tražiti preživjele - rekao je oficir obalne straže Aaron Bemis.

Zasad se ne zna što bi moglo biti uzrok požara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.