open-navfaktor-logo
search
Sud u Banjoj Luci
U kafu joj sipala mravocid: Ninković negirala da je pokušala ubiti šeficu
Banjalučanka Nina Ninković (57) izjavila je danas u Okružnom sudu Banja Luka da nije kriva za pokušaj ubistva šefice T. S. u decembru prošle godine, a po optužnici koju je protiv nje podiglo Okružno javno tužilaštvo.
10.04.2023. u 12:56
get url
text

Ninković se tereti da je u period od 8. do 21. decembra 2022. godine u prostorijama Pedagoškog zavoda RS-a u Banjoj Luci, gdje je zaposlena na radnom mjestu inspektor - prosvjetni savjetnik, u namjeri da ubije pomoćnicu direktora T. S., u kafu joj sipala otvornu materiju koja može prouzrokovati smrt.

Optužena je da je u dva navrata, 8. decembra i ponovo 9. decembra prošle godine, krijući se od drugih zaposlenih, u jutarnjim satima ušla u kancelariju broj 17 koju koristi šefica, prije nego što je ona stigla na posao.

- Znajući da ona svako jutro pije kafu koja joj se priprema u kafe kuhinji Pedagoškog zavoda i poslužuje svakog radnog dana ujutro na radnom stolu u kancelariji, nasula joj u šoljicu sa kafom, u neutvrđenoj količini, sredstvo koje može prouzrokovati smrt, jer sadrži natrijev hipoklorit, koji se u slobodnoj prodaji nalazi u sredstvima za čišćenje, dezinfekciju i izbjeljivanje - navodi se u optužnici Okružnog javnog tužilaštva.

Dodaje se da T. S. kafu nije popila zbog sumnjivog mirisa.

Potom je Ninković, 21. decembra 2022. godine oko 7.55 sati na isti način došla u kancelariju, pa iz džepa izvadila zelenu pvc kesicu sa natpisom "mravocid žoharocid" u kojoj se nalazio prah, a za koji je znala da je opasan i štetan za zdravlje ljudi. U optužnici je precizirano da je hemijski sastav fipronil, materija koja je štetna za zdravlje ljudi i koja pri višekratnoj izloženosti dovodi do oštećenja organa.

- Sadržaj iz te kesice nasula je u kafu u šolji crvene boje, za koju je znala da je pripremljena za oštećenu, a nalazila se na njenom kancelarijskom stolu. Kašičicom je promiješala sadržaj, a nedugo zatim napustila kancelariju vodeći računa da je niko ne primijeti – ističe se u optužnici.

Ninković je otkrivena na osnovu videosnimka koje su snimile kamere koje su postavljene u kancelariji. Ubrzo je uhapšena i od tada se nalazi u pritvoru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.