open-navfaktor-logo
search
Akcija "Kolonija"
Uhapšeni inspektori predati u nadležnost Tužilaštva KS
Nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo predata su tri inspektora Federalne uprave za inspekcijske poslove i vlasnik jedne trgovine, a koji su jučer uhapšeni u akciji Kolonija.
03.06.2021. u 10:01
get url
text

VEZANI TEKST - Hapšenja u tri kantona zbog sumnje u korupciju, trgovinu narkoticima, razbojništva i krađe

Ova informacija potvrđena je iz Kantonalnog tužilaštva KS.

- Oni su osumnjičeni za koruptivna krivična djela. Bit će zadržani 24 sata i nakon što ih u tom zakonskom roku ispita postupajući tužilac, odlučit će o daljim mjerama - kazala je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Bavčić također navodi da će u toku dana u nadležnost Tužilaštva biti predati i ostali osumnjičeni koji su također uhapšeni u akciji Kolonija, a sumnjiče se za razbojništva, krađu, trgovinu narkoticima i nedozvoljeno oružje.

Povodom ovog događaja oglasili su se i iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

- Iako su ovo teški trenuci za Federalnu upravu za inspekcijske poslove, ovaj organ bezuvjetno i permanentno podržava rad i aktivnosti svih pravosudnih i policijskih organa u BiH, i čvrsto smo uvjereni da će predmetne aktivnosti dovesti do jačanja povjerenja u institucije sistema, osnažiti sve inspekcijske organe, unijeti dodatni oprez i pojačati odgovornost i profesionalnost prilikom vršenja službenih radnji svih inspekcijskih službenika na području Federacije Bosne i Hercegovine – navode iz FUZIP-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.