open-navfaktor-logo
search
Bizarno
Ušao u policijsku stanicu u Prijedoru i ukrao nekoliko predmeta, otkrili ga kasnije slučajno
Muškarac inicijala D. Z. sinoć je ušao u Policijsku upravu Prijedor odakle je ukrao nekoliko predmeta.
26.11.2021. u 17:28
get url
text

Iz PU Prijedor je saopćeno da će protiv odgovornih policijskih službenika biti preduzete mjere i radnje kako bi bila "utvrđene odgovornosti koje su dovele do mogućnosti da osoba dođe u posjed predmeta koji su se nalazili u prostorijama Policijske uprave".

Da je ovaj Prijedorčanin počinio krađu u Policijskoj upravu otkriveno je nakon što su ga uhapsili sinoć oko 23.20 sati u ulici Rudnička, gdje su ga zatekli u "oštećenju i oduzimanju tuđe stvari".

Iz PU Prijedor su saopćili i da se muškarac lažno predstavio kada je došao ranije u policiju.

- Navedeno lice je prethodno lažno se predstavljajući iskoristilo situaciju te došlo u posjed predmeta iz prostorija Policijske uprave Prijedor, koji su i pronađeni prilikom lišenja slobode. O navedenom je obaviješten nadležni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, na licu mjesta izvršen je uviđaj, a lice će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predato tužiocu - saopćili su iz ove policijske uprave.

Portal Srpskainfo piše da je riječ o Dušku Z., te da je poznati lopov i "uživaoc narkotika". Navode i da je iz policjske stanice uspio ukrasti službenu policijsku pušku i više stotina grama droge i da je nakon toga mirno izašao.

– Nakon ulaska dežurnom policajcu je rekao kako traži jednu osobu i ovaj ga je pustio - rekao je izvor portala Srpskainfo iz MUP-a RS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.