open-navfaktor-logo
search
Saopćeno iz MUP-a KS
Usred dana: Oteli Sarajliju u centru grada, četvorka uhapšena na Palama
Jučer u prijepodnevnim satima, PU Centar je zaprimila prijavu da je na području Općine Centar, od NN lica izvršena otmica muškarca E. R. iz Sarajeva, o čemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.
27.01.2023. u 13:10
get url
text

- Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a KS, radeći na dokumentovanju i rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, došli su do saznanja o četiri muškarca koja se mogu dovesti u vezu s izvršenjem ovog djela, te su operativnim radom locirani na području Pala.

U saradnji s policijskim službenicima iz PU Istočno Sarajevo, osobe: J. B. (1987), M. K. (1990), A. S. (1976) i A. F. (1987) - svi iz Sarajeva, uhapšeni su. Oko 23.50 sati, dana 26.1.2023. godine, policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije KS su od policijskih službenika PS Pale MUP RS-a preuzeli uhapšene zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo otmica. Istovremeno, policijski službenici su pronašli E. R. koji je saslušan u svojstvu svjedoka. Pod nadzorom postupajućeg tužioca, policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela - saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.