open-navfaktor-logo
search
Okružni sud
Vještak na suđenju Banjalučanki za trovanje šefice: Na mravocidu nađen DNK optužene
Na dokazima koji su dostavljeni na vještačenje u Zavod za sudsku medicine RS u Banjoj Luci, nađeni su DNK tragovi Nine Ninković (57) optužene za pokušaj ubistva šefice Slađane T. u Pedagoškom zavodu RS-a u decembru prošle godine. Potvrdio je to danas u Okružnom sudu Banja Luka vještak Zoran Obradović.
22.05.2023. u 14:25
get url
text

VEZANI TEKST - Banjalučanka optužena da je pokušala ubiti šeficu trujući je "mravocid žoharocidom"

Pojasnio je da su postojala tri sporna traga i to sa kesice mravocida, drške metalne kašike, te papirne maramice, a okružni javni tužilac Borislav Čekić je pojasnio da su to predmeti koji su izuzeti tokom pretresa u Pedagoškom zavodu RS-a, i da se radi o sredstvima koja su korištena prilikom izvršenja krivičnog djela.

Vještak Obradović je naveo da je na kesici sa mravocidom, te papirnoj maramici "identificiran ženski trag koji se u potpunosti podudara sa DNK profilom Ninković", dok na drški kašike nije utvrđen DNK profil.

- Biološki trag sa uzoraka je porijekla od Nine Ninković - podvukao je.

Odbrana je prigovorila na zakonitost i autentičnost pribavljanja ovih dokaza, dok je tužilac prigovore ocijenio neosnovanim, tvrdeći da je sve izuzeto u skladu sa zakonom.

VEZANI TEKST - Vještakinja otkrila zbog čega je Ninković mravocidom htjela ubiti šeficu

Optužnica Ninković tereti da je u periodu od 8. do 21. decembra 2022. godine u prostorijama Pedagoškog zavoda RS-a u Banjoj Luci, u namjeri da ubije pomoćnicu direktora Slađanu T., u kafu joj sipala otrovnu materiju koja može prouzrokovati smrt.

Tereti se da je prvo u dva navrata u kafu sipala sredstvo koje sadrži natrijev hipoklorit, koji se nalazi u sredstvima za čišćenje, dezinfekciju i izbjeljivanje, a koji oštećena nije popila zbog sumnjivog mirisa, da bi 21. decembra 2022. godine u šoljicu kafe koja se nalazila na radnom stolu oštećene stavila prah mravocid žoharocid.

Ninković je otkrivena na osnovu video-snimka koje su snimile postavljene kamere, kada je i uhapšena i od tada se nalazi u pritvoru.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.