open-navfaktor-logo
search
SP u košarci
Vučević vodio Crnu Goru do pobjede nad Grčkom
Košarkaška reprezentacija Crne Gore pobijedila je danas Grčku 73:69 u utakmici druge faze Svjetskog prvenstva (SP) u Indoneziji, Janapu i Filipinima.
03.09.2023. u 13:46
get url
text

To je treća pobjeda crnogorskih košarkaša na SP, koji su poraženi dva puta.

Izabranici Boška Radovića takmičenje na SP završit će od devetog do 12. mjesta, što je najbolji rezultat u historiji crnogorske košarke.

Od početka meča je Crna Gora imala veću želju. Poslije poena Nikole Vučevića imala i prvu dvocifrenu prednost (15:5), a u istom ritmu nastavila je i u drugoj četvrtini.

Vučević i Marko Simonović nisu igrali u drugoj četvrtini, ispod koša su bili Nemanja Radović i Bojan Dubljević, koji je blistao u tom periodu. Odličnim asistencijama je razigrao saigrače, pa je i na poluvremenu crnogorska selekcija imala sigurnu prednosti - 36:30.

Crna Gora je vodila i u drugom poluvremenu, imala maksimalnih 14 razlike, ali je u posljednjih pet minuta meča Grčka prvo prepolovila zaostatak, da bi poslije trojke Thomas Walkup prišla na četiri poena - 62:58. Tada je Vučević vezao četiri poena (64:58), Dubljević je imao bitan skok u napadu i nalet Grka je odbijen, pa se Crna Gora na pravi način oprostila od Mundobasketa.

Vučević je bio najefikasniji u selekciji Crne Gore sa 19 poena. Dino Radončić je imao 12, a Vladimir Mihailović 10 poena.

Kod Grčke, Ioannis Papapetrou je ubacio 16 poena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.