open-navfaktor-logo
search
Sutra dženaza
Zbog tragične pogibije dvojice sugrađana, gradonačelnik Srebrenika proglasio Dan žalosti
Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović proglasio je četvrtak, 28. maj, Danom žalosti zbog tragične saobraćajne nesreće u kojoj su živote izgubili Edin Fazlić iz Šahmera kod Srebrenika i Admir Buljubašić iz Kiseljaka kod Srebrenika.
27.05.2020. u 18:38
get url
text

- Dan žalosti bit će obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave, javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač grad Srebrenik. Na Dan žalosti neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera na javnim mjestima, a pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost su pozvane da programe prilagode obilježavanju Dana žalosti, te da se ne emitira muzika u ugostiteljskim objektima - saopćeno je iz Gradske uprave Srebrenika.

VEZANI TEKST - Stravična saobraćajna nesreća kod Srebrenika: Poginule dvije osobe

Ovom Odlukom obavezuju se također svi elektronski mediji na području grada Srebrenika da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti.

- Gradonačelnik je u svoje ime kao i u ime Gradske uprave izrazio iskreno žaljenje i uputio saučešće i podršku u ovom teškom trenutku porodicama Buljubašić i Fazlić, te rodbini, komšijama, prijateljima i poznanicima tragično nastradalih - dodaje se u saopćenju.

Edin Fazlić (36) i Admir Ade Buljubašić (36) iz Srebrenika poginuli su jučer u saobraćajnoj nesreći koja se desila na magistralnom putu Tuzla - Srebrenik

Nesreća se dogodila jučer oko 17.35 u Dubokom Potoku, kada se "škoda oktavia", u kojoj su se nalazili, direktno sudarila s kamionom.

Fazlić je u trenutku nesreće bio za volanom, dok mu je Buljubašić bio saputnik, a obojica su poginuli na mjestu kada se njihovo vozilo sudarilo s kamionom MAN, za čijim volanom je bio S. M. (48) iz Gradačca.

Fazlić i Buljubašić su radili u jednoj srebreničkoj firmi plastične stolarije pa se pretpostavlja da su se kobnog dana vraćali s posla.

Obojici će sutra biti klanjana dženaza. Buljubašiću u 13.30 na mezarju Markuše u Kiseljaku, a Fazliću u 16.00 na mezarju Šahmeri. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.