open-navfaktor-logo
search
Dogodilo se u Njemačkoj
Žena cijelo nasljedstvo ostavila općini: Milioni eura bit će potrošeni na opće dobro
Mještanka općine Waldsolms, nedaleko od Frankfurta na Majni, preminula je u 81. godini u domu za stara lica u Frankfurtu 2019, ali općina iz koje potiče nije mogla ni pretpostaviti da će cijelo svoje bogatstvo ostaviti njima, što su saznali u aprilu ove godine.
05.12.2020. u 16:50
get url
text

Sav svoj novac, nekretnine i vrijedne predmete procijenjene na 6,2 miliona eura, Renate Wedel ostavila je svojoj općini, piše CNN.

- Općina Waldsolms posthumno se zahvaljuje porodici Wedel za ovo važno nasljedstvo. Prema njemu ćemo se odnositi jako odgovorno, razvijat ćemo zajednicu za opće dobro i održavati sjećanje na Wedelove - napisao je Bernd Heine told Hessenschau, predsjednik općine.

Cijelo bogatstvo ove porodice potiče od Renatinog muža Alfreda koji je uspješno trgovao dionicama, a preminuo je prije šest godina.

Iako je prva nasljednica bila Renatina sestra, ona je također preminula, pa u testamentu stoji da se novac mora potrošiti na opće dobro, piše na internet stranici općine.

- Kad sam pogledao račun, mislio sam da je neko promašio zarez - rekao je Bernd Heine told Hessenschau.

Mještani su već razmišljali kako i gdje će potrošiti novac, a u opciji su novi vrtić, biciklističke staze, bolja saobraćajna povezanost i park za djecu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.