open-navfaktor-logo
search
Stradalo četvero djece
Detalji tragedije u Sandžaku: Otac navodno pokušavao preko terase doći do djece, spekulira se o mogućem uzroku požara
U požaru koji je jutros izbio u stanu zgrade u Novom Pazaru život je izgubilo četvero male djece, dok su njihovi roditelji povrijeđeni i nalaze se na Intenzivnoj njezi Opće bolnice u Novom Pazaru, potvrđeno je za A1 iz policije.
05.03.2023. u 12:28
get url
text
Tragedija u Novom Pazaru
Tragedija u Novom Pazaru

VEZANI TEKST - Tragedija u Novom Pazaru: Četvero djece stradalo u požaru

Mediji u Sandžaku objavili su određene detalje s mjesta događaja, kao i spekulacije o uzrocima požara koji zvanično tek treba biti utvrđen. 

Portal Sandžak Bosna danas objavio je da je četvero djece stradalo, te da je jedno dijete davalo znake života, ali je izgubilo borbu, tako da su ljekari samo mogli da konstatuju smrt. U pitanju su blizanci u dobi od tri godine, jedno dijete od dvije godine dana i beba.

Otac nastradale djece je teško povrijeđen, na više od 50 posto površine tijela ima opekotine drugog, trećeg i četvrtog stepena. Povrijeđena žena je također u teškom stanju, gdje je 18 posto tijela u opekotinama drugog i trećeg stepena.

Kako navodi ovaj portal, otac djece je preko terase pokušao da uđe u sobu kod djece, ali nije uspio da probije vrata koja su bila zaglavljena. Objavili su i da je otac Egipćanin, a majka Bošnjakinja.

Portal Sandžak live objavio je, kako navode, izjavu rođaka porodice koji je naveo da je mogući uzrok požara to što se porodica grijala na peć i grijalice.

- Tu je četvero male djece, znate i sami kako to ide, stvari se ostavljaju da se suše, vjerovatno se neka stvar zapalila i tako došlo do požara. Sestra mi je udata za Egipćanina, ona je bila domaćica, dok je zet radio, jutros su oboje bili tu, ali sudbina je tako htjela da odnese živote njihove djece, a i njihovi životi su dovedeni
u pitanje - rekao je bliži rođak porodice u čijem stanu je buknula vatra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.