open-navfaktor-logo
search
Nije otkrio kako
Milanović: Odluka Ustavnog suda je ustavni puč, na kraju ću biti premijer
18.03.2024. u 19:19
get url
text
Zoran Milanović
Zoran Milanović
Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović ocijenio je u četvrtak odluku Ustavnog suda ustavnim pučem, poručivši da će na kraju biti premijer, uz poziv građanima da se ujedine protiv HDZ-a.
- S takvim ljudima mi imamo posla. Ja apeliram na svoje kolege, prijatelje i na hrvatski narod i građane, jer oni će na kraju presuditi ovu ustavnu krizu, koja je ustavni puč, s takvim ljudima se ne može drugačije. Dakle, to se mora riješiti izborima - rekao je Milanović u Veloj Luci, javila je Hina.
Ustavni sud RH u ponedjeljak je donio zaključak da Milanović, koji je prošlog petka najavio svoju kandidaturu na SDP-ovoj listi, ne može biti kandidat na parlamentarnim izborima dok je na dužnosti predsjednika niti može biti istican kao kandidat za premijera.
- Oni stoje između volje hrvatskih birača da slobodnim izborima, naprosto odaberu nakon sedam i pol godina zuluma i kriminala HDZ-a (...), da kažu jesu li za to, nisu li za to - ocijenio je Milanović.
No, poručio je da će na kraju biti hrvatski premijer i biti mandatar, na legalan i pristojan način, ali da "toj bandi neće reći kako".
Pozvao je i građane da se na izborima ujedine protiv HDZ-a i "bande Andreja Turudića", glasali oni za SDP-ovu listu, za Možemo, za Domovinski pokret, za Most.
- Sve je dobro. Ništa nije loše, ovo su vremena u kojima se borimo za - virtualno, ne stvarno - život ili smrt - poručio je Milanović.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.