open-navfaktor-logo
search
Zvanično saopćenje
Na sjeveru Kosova ranjen Srbin, Kosovska policija saopćila da nema ništa s pucnjavom
Kosovska policija saopćila je da je prije ponoći na sjeveru Kosova ranjena jedna osoba iz vatrenog oružja.
11.04.2023. u 08:54
get url
text

Povrijeđeni je van životne opasnosti i za sada okolnosti slučaja nisu poznate.

Iz Kosovske policije potvrdili su za KoSSev da su malo prije ponoći informisani o tome da je jedna osoba ranjena na sjeveru Kosova.

Naglašavaju da su potom preduzeli "hitne policijske akcije" i da su poslali patrolu u KBC Kosovska Mitrovica.

- Tamo smo dobili informaciju da je na liječenju jedna osoba za koju se sumnja da je ranjena u grudi iz vatrenog oružja, ali za sada nisu poznate okolnosti i uzroci povrede - naveli su iz policije, dodajući da sprovode intenzivne istrage s ciljem rasvjetljavanja slučaja.

Neposredno prije što su iz Kosovske policije odgovorili na upit KoSSev portala, na društvenim mrežama pojavili su se navodi da je došlo do pucnjave kod Bistričkog mosta, gdje se nalazi punkt specijalnih jedinica, kao i da je ranjen Srbin M. J.

Iz Kosovske policije, međutim, naglašavaju da njihovi službenici nisu bili "uključeni ni u jedan slučaj razmjene ili pucanja iz vatrenog oružja protiv bilo koje grupe ili osobe".

- Otuda povodom pisanje, odnosno pitanja koja su Kosovskoj policiji upućivali pojedini srpski mediji, da li je Kosovska policija umiješana, ili u vidu pitanja da li je umiješana u pucnjavu i ranjavanje osobe na Bistričkom mostu u općini Leposavić, obavještavamo vas i istovremeno ponavljamo da Kosovska policija nije bila uključena ni u jedan slučaj razmjene ili pucanja iz vatrenog oružja, ni na jednoj lokaciji na sjeveru Kosova, uključujući označenu lokaciju - stoji u saopćenju Kosovske policije.

Sa druge strane, poručuju da su posvećeni i da rade na tome da se što prije istraži i rasvijetli slučaj u vezi sa povrijeđenim koji se nalazi na liječenju u KBC-u.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.