open-navfaktor-logo
search
Nestala jučer
Nakon 27 sati u Srbiji obustavljena pretraga terena za dvogodišnjom Dankom
Anadolija
27.03.2024. u 20:27
get url
text
FOTO: MUP Republike Srbije
FOTO: MUP Republike Srbije
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije obustavili su dalju pretragu za dvogodišnjom Dankom Ilić u prigradskom naselju Banjsko Polje i Brestovačkoj banji.
Nakon 27 sati detaljne pretrage terena u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić u prigradskom naselju Banjsko Polje i Brestovačkoj banji, obustavljena je dalja pretraga s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se djevojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara, objavilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije.
- Policija nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom djeteta, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena - navodi se u saopćenju.
Tokom proteklih 27 sati, u potrazi za Dankom Ilić, čiji je nestanak jučer prijavljen, učestvovalo je više od 500 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova - Žandarmerija, policija opće nadležnosti, Uprava kriminalističke policije, Uprava za tehniku, Helikopterska jedinica, Sektor za vanredne situacije, Uprava saobraćajne policije, Policijska uprava u Boru, kao i Gorska služba spasavanja i članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva.
Pripadnici MUP-a Srbije aktivirali su sistem "Pronađi me" za hitno obavještavanje javnosti zbog slučaja nestanka dvogodišnje djevojčice.
Građane su pozvali da ukoliko imaju bilo kakve informacije odmah pozovu policiju na broj 192.
Djevojčica Danka Ilić, koja je nestala jučer u 13.45 sati u borskom naselju Banjsko Polje, ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. U trenutku nestanka imala je maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone, crne patike i kosu vezanu u rep.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.