open-navfaktor-logo
search
Konferencija za novinare
Putin u pobjedničkom govoru rekao da Rusija ne može biti zastrašena
Fena
18.03.2024. u 08:07
get url
text
Vladimir Putin
Vladimir Putin
FOTO: Screenshot/Guardian News
Vladimir Putin je rekao da Rusija neće biti zastrašena dok je pozdravljao izbornu pobjedu koja otvara put bivšem špijunu da postane ruski lider s najdužim stažom u više od 200 godina.
Svi glavni protivnici ovog 71-godišnjaka su mrtvi, u zatvoru ili prognani, a on je nadgledao nemilosrdni udar na svakoga ko se javno protivi njegovoj vladavini ili njegovoj vojnoj ofanzivi u Ukrajini.
- Želim da se zahvalim svima vama i svim građanima zemlje na vašoj podršci i povjerenju - rekao je Putin na konferenciji za novinare u svom predizbornom štabu u Moskvi rano u ponedjeljak, nekoliko sati nakon zatvaranja birališta.
- Bez obzira na to ko i koliko žele da nas zastraše, ma ko ili koliko hoće da nas potisnu, našu volju, našu svijest – nikome nikada u historiji nije uspjelo ništa ovako. To sada nije uspjelo i neće raditi u budućnosti. Nikada - dodao je on.
Sa više od 99 posto biračkih mjesta koja su predala rezultate, Putin je osigurao 87 posto svih glasova, pokazuju zvanični podaci o izborima, prema državnoj novinskoj agenciji RIA.
To je rekordna pobjeda na predsjedničkim izborima na kojima nije imao pravu konkurenciju.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.