Poslijepodne danas će biti uglavnom bez padavina i smanjenje oblačnosti, stoji u izvještavaju Federalog hidrometeorološkog zavoda. U Hercegovini će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Na jugoistoku Hercegovine tokom poslijepodneva je moguć lokalni pljusak. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 22 do 28, u Hercegovini od 27 do 31 °C.

Sutra će vrijeme biti nešto ljepše, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne sa maglom ili niskim oblacima. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, uglavnom, slaba do umejerena bura. Jutarnje temperature od 11 do 17, na jugu od 17 do 21, a dnevne od 23 do 29, na jugu od 28 do 32 °C.

U ponedjeljak malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutarnje temperature od 11 do 17, na jugu od 17 do 21, a dnevne od 24 do 29, na jugu od 28 do 32 °C.

Kada je riječ o biometeorološkim prilikama, one će se danas u Bosni djelomično pogoršati.Povremene padavine bi kod osjetljivih osoba mogle uzrokovati jačanje tegoba poput reumatskih bolova, nervoze, dekoncentracije. Na jugu će, uz više sunca, biti ugodnije.