Hrvatska

Policija u moru kod Orebića, Korčule i Mljeta pronašla 156 kilograma marihuane

Objavljeno: 05.11.2018. u 08:46

Paketi s drogom su pronađeni nakon dojave građana, a pretpostavlja se da je riječ o teretu s krijumčarske morske rute od Albanije prema Italiji

FOTO: ARHIV

Oko 156 kilograma morem natopljene marihuane u paketima, pronađeno je u petak i subotu na području Orebića, Blata na Korčuli i Mljeta, potvrdili su Hini u nedjelju iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Paketi s drogom su pronađeni nakon dojave građana, a iz policije pretpostavljaju kako je riječ o teretu s krijumčarske morske rute od Albanije ili Crne Gore prema Italiji, a koja je doplutala do hrvatske obale.

- Marihuana je porijeklom iz Albanije, a pretpostavlja se da je prevožena gliserima. Krijumčari drogom koriste velike valove i plove po južini kako bi izbjegli radare. Zna se pritom dogoditi da im dio tereta ispadne ili ga sami izbace u more - objasnili su iz policije.

Iz dubrovačko-neretvanske policije ne isključuju mogućnost da se u moru nađe još paketa s drogom. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije