open-navfaktor-logo
search
Donesena odluka
Agan Bunić i Ifeta Kadić isključeni iz SBB-a
O zahtjevu radne grupe iz USK danas su odlučili organi stranke i donijeli odluku o isključenju Bunića i Kadić
05.11.2019. u 13:40
get url
text

Danas je Radna grupe za provođenje unutarstranačkih izbora Saveza za bolju budućnost (SBB) Unsko-sanskog kantona (USK) zatražila od Centrale ove stranke da iz svojih redova odmah isključi kantonalne zastupnike Agana Bunića i Ifetu Kadić.

U obrazloženju radne grupe se navodi da je odluka donijeta i da Agan Bunić i Ifeta Kadić ne mogu više biti članovi SBB-a, zato što su u više navrata grubo prekršili odredbe (član 74) Statuta SBB-a i Programskih ciljeva, kao i nepoštivanja odluka Predsjedništva SBB-a u smislu provođenja kadrovske politike na području USK.

- Agan Bunić i Ifeta Kadić su samostalno, bez ičije saglasnosti, na pozicije (direktorske, UO/NO, savjetnik premijera USK, komisije i tako dalje) u izvršnoj vlasti USK imenovali više od 40 pojedinaca koji nisu članovi SBB-a. Oni su, također, zloupotrijebili svoje funkcije ispred SBB-a za rođačko–klijentelističko zapošljavanje. To je izazvalo veliko nezadovoljstvo članova SBB-a i građana USK jer se radi o postupcima koji su već predmet istražnih radnji pravosudno–policijskih organa, a u konačnici sve je to nanijelo veliku štetu SBB-u USK – navodi se u reakciji.

Bunić je bio nekadašnji načelnik Bužima ispred SDA, a u SBB je prešao prošle godine uoči Općih izbora. O zahtjevu radne grupe iz USK danas su odlučili organi stranke i donijeli odluku o isključenju Bunića i Kadić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.