Britanska ambasada u Bosni i Hercegovini u petak je u Mostaru organizirala niz aktivnosti u okviru kojih je britanski ambasador Matt Field razgovarao s građanima te posjetio obrazovne ustanove i nevladina udruženja.

- Cijela britanska ambasada danas je u Mostaru kako bi pokazala svoju zainteresiranost za ovaj grad, ali i neposredno saslušala njegove građane, kako bi se upoznali s njihovim potrebama i problemima - kazao je Field u izjavi za novinare.

Prema njegovim riječima, Velika Britanija svjesna je problema s kojima se Mostar suočava.

- Ne možemo smatrati normalnom ovu situaciju da u Mostaru jedanaest godina nema lokalnih izbora. To je sramota za demokratiju u zemlji. To je bezbroj izgubljenih prilika za ovdašnje građane - poručio je Field.

U nastavku današnjih aktivnosti britanski ambasador posjetit će Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru gdje će s učenicima razgovarati o problemima mladih i njihovoj budućnosti te Četvrtu osnovnu školu gdje će održati interaktivni sat na engleskom jeziku. Posjeta Mostaru bit će završena večerašnjim koncertom benda Britanske ambasade u Centru za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Rosales". Novac prikupljen od prodaje karata bit će doniran Centru "Los Rosales".