Mnogi građani su zatečeni kada su vidjeli snimak, a koji se zatim velikom brzinom proširio društvenim mrežama.

– Trenutno se radi na utvrđivanju uzroka ovoga problema, koji je najvjerovatnije došao preko Turističke organizacije, o čemu su isti i obaviješteni, a sadržaj uklonjen. Nadležne službe utvrđuju da li se radilo o hakerskom napadu, virusu ili nekom drugom problemu programa. Izvinjavamo se svim građanima koji su doživjeli neprijatnost, te obavještavamo da će se u što kraćem vremenskom roku utvrditi da li se radio o namjernom skrnavljenju grada, problemu programa ili je uzrok nešto treće – poručili su iz Gradske uprave.

Grad Banja Luka se ograđuje od neprimjerenog sadržaja koji je plasiran, a slučaj je prijavljen Policijskoj upravi Banja Luka, objavila je Srpskainfo. 

Turistička organizacija grada Banja Luka saopćila je danas da su žrtva "slučajnog ili namjernog hakerskog upada u sistem", a slučaj je prijavljen Policijskoj upravi Banja Luka. Banjalučka policija je po hitnom postupku preduzela sve radnje kako bi se utvrdio uzrok ovog događaja, te otkrili osumnjičeni, a istaknuto je da će više detalja biti saopćeno po okončanju istrage.

- JU Turistička organizacija grada izražava žaljenje zbog ovog incidenta. Sa svog aspekta, preduzet ćemo potrebne mjere kako se ne bi dešavali ovakvi upadi u sistem turističke web prezentacije, koja se nalazi na tabletu. Od sada će način unosa sadržaja biti izmijenjen. Brine činjenica da su dosadašnji afirmativni i lijepi sadržaji izloženi agresivnim cyber napadima - poručili su iz Turističke organizacije Banja Luka.