open-navfaktor-logo
search
Nadrealan osjećaj
Bili su sretni, ali na kratko: Banka im greškom položila 50 milijardi dolara na račun
Porodica iz Louisiane nakratko je doživjela život milijardera nakon što je banka slučajno položila 50 milijardi dolara na njihov račun.
29.06.2021. u 20:39
get url
text

Darren James, agent za promet nekretninama iz Baton Rougea, prvi je put shvatio da nešto nije u redu kad ga je supruga usplahirena nazvala nakon provjere računa putem internet aplikacije, uočivši depozit od nevjerovatnih 50 milijardi dolara, prenosi Unilad.

U početku je razmišljao o ideji da je porodici novac ostavio neki nepoznati bogati stric. Ipak, znao je da novac zapravo nije njihov. 

James, koji je bio zaposlen kao policajac u Odjelu za javnu sigurnost Louisiane, navodno nije ni razmišljao o zadržavanju novca, znajući da će se to smatrati krađom. I tako je kontaktirao Chase Bank, obavijestivši ih o pogrešci.

Naravno, bio je nadrealan i nimalo neugodan osjećaj biti dio jedne od najbogatijih porodica u SAD-u, čak i za tako kratko vrijeme.

- Bio je to sjajan osjećaj, vidjeti toliko nula na svom računu. Bilo je prilično dobro vidjeti kako to izgleda - kazao je James.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.