open-navfaktor-logo
search
Bundesliga
Borussia pokorila Allianz Arenu
Borussia Mönchengladbach je na Allianz Areni ponizila Bayern savladavši aktuelnog prvaka Njemačke sa uvjerljivih 0:3
06.10.2018. u 20:34
get url
text

Bayern je započeo susret u najboljem sastavu nadajući se pozitivnom rezultatu i popravku dojma kod navijača. Već u 4. minuti Thomas Müller se našao u sjajnoj poziciji, ali je signaliziran ofsajd.

U 10. minuti hladan tuš za Bavarce. Alassane Pléa, igrač koji je ljetos došao iz Nice sa nekih 20-tak metara odlično pogađa u donji dio kapitena Bayerna, Manuela Neuera.

Nisu se Bavarci niti oporavili od gola uslijedio je nesporazum u komunikaciji na relaciji Neuer – Alcantara i Borrusija postiže svoj drugi gol. Strijelac je bio kapiten gostiju, Lars Stindl.

Do kraja poluvremena vrijedi istaknuti priliku Robbena iz 33. minute, kao i priliku Lewandoskog iz 36. minute. U oba navrata sjajno je reagovao golman gostiju, Yann Sommer.

Početak drugog poluvremena donosi dvije izmjene kod bezidejnog Bayerna. Ribery mijenja Robbena, a Gnabry Mullera. U 52. minuti novi problemi za Bayern. David Alaba se žalio na bol u desnoj nozi i nije mogao zamijeniti susret te ga je zamijenio Sanches.

U 68. Lewandowski daje gol, ali iz nedozvoljene pozicije. Do kraja susreta nije bio bitnijih prilika, Bayern nije uspio probiti sjajnu odbranu Borussije. U 88. minuti Patrick Herrmann zakucava loptu za konačnih 3:0.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.