- U skladu sa zahtjevom HZJZ-a, sinoć su se na graničnim prijelazima, ne samo sa BiH, već i Srbijom i još nekima, radile provjere posebne opreme i ljudskog potencijala. Što se tiče režima, ništa se ne mijenja. Režim prema BiH i Srbiji ostaje kao što je bio - kazao je ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović na konferenciji za novinare Nacionalnog štaba Civilne zaštite RH.

I direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak potvrdio je da osobe iz tih zemalja neće trebati ići u samoizolaciju, javila je Hina.

Božinović je kazao da se, nakon što je razgovarao s ministrima unutrašnjih poslova Srbije, BiH, Mađarske i Slovenije, uspostavio režim prelaska granica koji je pokazao rezultate.

- Do 7 ujutro izvršili smo prihvat četiri konvoja sa 195 teretnih vozila, s dva autobusa. Do sedam ujutro je iz Hrvatske na graničnom prijelazu Bajakovo izašlo 41 teretno vozilo, a isto tako 41 vozilo je izašlo u BiH na graničnom prijelazu Stara Gradiška - kazao je.

Naveo je da je u tranzitu u Hrvatskoj pod policijskom pratnjom 68 teretnih vozila i dva autobusa koji se kreću u smjeru Bajakova i 45 teretnih koji se kreću u smjeru Stare Gradiške.

Konvoj teretnih vozila koji je zbog epidemije koronvirusa bio zadržan na talijansko-slovenskoj odnosno slovensko-hrvatskoj granici krenuo je u subotu u večernjim satima.