open-navfaktor-logo
search
Zbog rasizma
Brutalna kazna za iskusnog golmana Leedsa
Golman Leedsa, drugoplasiranog sastava engleskog Championshipa, Kiko Casilla kažnjen je s čak osam utakmica zabrane nastupa zbog rasističkog komentara upućenog igraču Charltona u utakmici igranoj još krajem septembra.
29.02.2020. u 09:26
get url
text

Casilla nije priznao krivicu, ali ju je utrvdrila nezavisna komisija Engleskog fudbalskog saveza (FA) te ga kaznila sa osam utakmica suspenzije i sa 60.000 funti.

Klub iz Yorkshirea stao je u obranu svog golmana.

- Ne toleriramo nikakav oblik diskriminacije i mi kao klub smo predvodnici borbe protiv rasizma u našoj zajednici. Važno je znati kako je Kiko od samoga početka negirao svoju krivicu, ali komisija FA-a je odluku o kazni donijela na osnovu pretpostavki, a ne dokaza - objavio je Leeds.

Kazna Casilli veliki je udarac za Leeds jer je iskusni španski golman branio u svih 35 dosadašnjih prvenstvenih utakmica.

Leeds trenutno ima četiri boda manje od vodećeg West Bromwich Albiona, a pet više od trećeg Fulhama. Direktan plasman u Premier ligu izborit će dva prvoplasirana sastava, dok će za treće mjesto u društvu najboljih sljedeće sezone razigravati sastavi koji prvenstvo završe od trećeg do šestog mjesta.

Do kraja sezone u Championshipu ostalo je još 11 kola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.