- Više nema nikakve sumnje da se SDA odlučila za provedbu pravnog nasilja u cilju zadržavanja svojih kadrova u federalnoj vlasti na čelu s višestruko kompromitiranim Fadilom Novalićem. Najistureniji SDA kadar za provođenje ovog antigrađanskog procesa je Refik Lendo - naveo je Čamdžić.

Dodao je kako "gospodin Lendo da bi odbranio neodbranjivo zloupotrebljava i vlastiti čin generala te časnu borbu Armije RBiH, želeći da kaže kako i ovog puta, svojim blokadama, brani Bosnu i Hercegovinu i Bošnjake".

- Ovog puta, na žalost, Lendo je stao u odbranu fotelja svojih nalogodavaca ne libeći se da u to ime napadne osnovne demokratske i političke slobode.

Građanke i građani, uključujući, naravno, i Bošnjake, na posljednjim izborima su većinski izabrali stranke koje su otvoreno, prije izbora rekle da vlast neće praviti sa SDA. Njihovu volju ćemo provesti i formirati vlast bez SDA i u tome nas gospodin Lendo niti bilo ko drugi neće spriječiti.

Svi SDA-ovi pokušaji blokada ne samo što će biti razbijeni, nego će doći na naplatu na sljedećim izborima kad više neće moći ni doći u poziciju da bilo koga i bilo šta blokiraju - naveo je Čamdžić, saopćeno je iz Naše stranke.