Ministar Akar je jutros također posjetio Šehidsko mezarje Kovači u Sarajevu i odao počast prvom predsjedniku Predsjedništva BiH Aliji Izetbegoviću.

Delegacija Ministarstva odbrane Republike Turske, na čelu sa ministrom Akarom, koja je sinoć doputovala u glavni grad BiH, danas boravi u zvaničnoj posjeti Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH.

VEZANI TEKST - Turski ministar Akar: Važan je mir u BiH, podržavamo NATO i EU put, proširit ćemo saradnju u namjenskoj industriji

Zvanični sastanak delegacija je održan u zgradi Ministarstva odbrane BiH. Domaćin posjete delegacije Ministarstva odbrane Republike Turske bio je ministar odbrane BiH Sifet Podžić sa delegacijom Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

Upriličen je svečani doček delegacije Republike Turske u krugu zgrade Ministarstva odbrane kao i zvanični sastanak delegacija Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga BiH i Ministarstva odbrane Republike Turske.

Planirano je da Akar u sklopu posjete posjeti i LOT kuću Turske vojne misije u Zenici, kao i turske vojnike u bazi "Butmir" kod Sarajeva.

Nakon posjete Bosni i Hercegovini turski ministar odbrane Akar će otputovati u posjetu Kosovu.