open-navfaktor-logo
search
Oglasio se na Twitteru
Čović: Dok BiH oplakuje iznova smo upućeni na solidarnost, suživot i zajedništvo
Lider Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Dragan Čović oglasio se na Twitteru nakon sinoćnjeg zemljotresa koji je pogodio Bosnu i Hercegovinu poručivši da "smo iznova upućeni na solidarnost i suživot".
23.04.2022. u 12:30
get url
text
get url
text

Čović je izrazio žaljenje i saučešće porodici stradale Elmire Sefo iz Stoca koja je tragično preminula nakon što se na kuću u kojoj se nalazila obrušila stijena.

- Snažni potresi tijekom noći pogodili su našu zemlju. Iskrena sućut obitelji i prijateljima mlade djevojke čiji je život ovaj događaj tragično uzeo. Dok Bosna i Hercegovina oplakuje, iznova smo upućeni na solidarnost, suživot i zajedništvo - napisao je Čović.

Telegram saučešća porodici Sefo ranije su uputili su i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Snažan zemljotres jačine 5,6 stepeni po Richteru pogodio je kasno u petak Bosnu i Hercegovinu, sa epicentrom 16 kilometara od Stoca. U zemljotresu je preminula Elmira Sefo, koja je u teškom stanju dovezena iz Stoca u mostarsku bolnicu. Roditelji djevojke i sestra lakše su povrijeđeni.

U Stocu je povrijeđeno još nekoliko osoba, a u gradovima Hercegovine pričinjena je materijalna šteta na mnogim objektima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.