open-navfaktor-logo
search
Baš ih ne ide
Cvijanović, Radojičić, Dodik: SNSD-ovi kandidati treći put zaredom izgubili Banju Luku
Kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata za pojedinačnu funkciju je, na upravo završenim Općim izborima, ponovo izgubio Banju Luku, nekadašnji "bastion" ove stranke, što je već treći izborni ciklus zaredom.  
04.10.2022. u 13:37
get url
text

Prema posljednjim podacima Centralne izborne komisije (CIK) BiH, kandidat opozicije za predsjednika RS-a Jelena Trivić (PDP) imala je oko 11 posto glasova više u Banjoj Luci u odnosu na protivkandidata Milorada Dodika (SNSD).

I sam Dodik je još u izbornoj noći potvrdio da je izgubio u ovom gradu.

- Izgubio sam Banju Luku, ali sam dobio Republiku Srpsku. Treba da više radimo sa ljudima u gradu i to ćemo uraditi – kazao je Dodik.

Jedan od najvećih udaraca SNSD je doživio na posljednjim Lokalnim izborima, kada je Draško Stanivuković (PDP) pobijedio SNSD-ovog Igora Radojičića.

On je i na ovim Općim izborima, kao nosilac liste u Izbornoj jedinici tri, ostvario jedan od najboljih pojedinačnih rezultata u ovom entitetu.

- Banja Luka je ostala bastion promjena. Jelena Trivić je u Banjoj Luci imala najubljedljiviju pobjedu sa 11 posto glasova razlike, što je i više nego što sam ja imao u odnosu na mog protivkandidata Radojičića, koja je iznosila devet posto – kazao je danas Stanivuković.

Također, na izborima 2018. godine tadašnji kandidat opozicije za predsjednika RS-a Vukota Govedarica također je pobijedio u Banjoj Luci protivkandidata Željku Cvijanović sa oko osam posto razlike, dok je tadašnji kandidat za člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik bio nešto bolji od protivkandidata Mladena Ivanića, za oko 800 glasova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.