open-navfaktor-logo
search
Podaci iz Skyja
Detalji hapšenja na Sokocu: Osumnjičeno 17 osoba, trgovali kokainom na području BiH, Srbije, Hrvatske i Belgije
Uprava za organizovani kriminal MUP-a RS-a podnijela je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine izvještaj protiv 17 osoba zbog sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom opojnih droga, neovlaštenim prometom oružjem i vojnom opremom i proizvodima dvojne namjene, pomoć učiniocu nakon krivičnog djela i pranje novca. 
27.12.2022. u 15:33
get url
text

Aktivnosti su, kako je ranije saopćeno, provedene u okviru zajedničke akcije MUP-a Republike Srpske i MUP-a Kantona Sarajevo, koje su realizovane po naredbama Suda BiH, a pod nadzorom i uz koordinaciju Tužilaštva BiH jučer na području općine Sokolac i Kantona Sarajevo.

VEZANI TEKST - Akcija "Šakal": Ukupno devet osumnjičenih uhapšenih u Sarajevu i na Sokocu dovedeni pred tužioca

- Lica se sumnjiče da su u periodu od 2020. godine do danas, djelujući kao organizovana kriminalna grupa, neovlašteno trgovali opojnom drogom kokain na međunarodnom i to na teritoriji BiH, Srbije, Hrvatske i Кraljevine Belgije. Navedene akcija je rezultat još jedne istrage u kojoj su se koristili podaci dobijeni iz aplikacija Sky i Anom, a u saradnji sa policijskim agencijama Europol i FBI.

Iz Tužilaštva BiH ranije je potvrđeno da im je predato ukupno devet osumnjičenih uhapšenih u jučerašnjoj akciji kodnog naziva "Šakal". 

Najavljeno je da će nakon ispitivanja osumnjičenih tužilac iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, odlučiti o daljim mjerama protiv njih.

akcija šakal (3).JPG
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.